modern kertek tervezése

Kerttervezés

A kertépítészeti tervdokumentációk tartalma


Kertterveinket maximális precizitással készítjük el, minden részletre kiterjedően. Mi tudjuk, hogy a kerttulajdonos mit szeretne, és ezt a kivitelezésben részt vevő összes szakembernek tovább kell adnunk.
Mint tapasztalt tervezők, egységben tudunk gondolkodni, ugyanakkor minden apró részletre tudunk minőségi megoldást, ötletet találni, melyek igazán minőségivé tesznek egy kertet.

A kerttervezés menete

  • A kert tervezése egy helyszíni felméréssel kezdődik, mely során megvizsgáljuk a helyi adottságokat, pontos méreteket veszünk, ha kell felmérjük a terepszinteket, valamint tájékozódunk a megrendelő igényeiről. Nagyon fontos, hogy megismerjük az ügyfelet, mit szeretne kertjében csinálni, milyen formák, színek, hangulatok állnak hozzá közel. Ezután adunk egy árajánlatot.
  • Ezt követően elkészítjük a vázlatterveket. A könnyebb elképzelhetőség érdekében igény szerint 3d látványtervet is készítünk a kertről.
  • A vázlatterveket átbeszéljük, és amikor minden megfelelő, elkészítjük a kiviteli terveket, a műszaki részletekkel, növények pontos helyével, burkolatok lerakási mintájával, különböző anyagok megjelölésével.
  • A véglegesített kertépítészeti terv alapján készül el egy részletes anyagkimutatás. Ez alapján fogja kiszámolni a kivitelező kolléga, hogy mennyibe is fog kerülni összesen a kert megépítése.
  • Igény szerint az építést ütemekre lehet bontani.

Kertépítés


A kertépítés olyan összetett munka, mely magába foglalja a növénytelepítésen kívül a vízgépészetet, az ács- és kőművesmunkákat is.
A jó kertépítő egyben generál kivitelező is. Egy kézben tudja tartani a különféle szakágakat. Nem Önnek kell felügyelnie az építkezést. Kertépítő partnerünk olyan sok éves tapasztalattal rendelkező szakember, aki minőségi munkát végez, garantáltan azt és úgy kivitelezi, amit Mi és az Ügyfél elképzeltünk. Úgy dolgozunk együtt, hogy a munka mindkettőnk számára gördülékenyen, a megbízó számára átláthatóan folyjon.

A VÁZLATTERV
Ha egy ötletre vágysz, egy koncepcióra, inspirációra, mit is lehet kihozni a kertedből, amire nem is gondoltál.

tartalma:
- a funkcionális egységek elhelyezése, formai koncepció, design kialakítása
- Burkolt felületek, kerti építmények, növényágyak elhelyezése
- Kert főbb szintjeinek meghatározása
- igény szerint 3d látványterv

A vázlatterv célja, hogy egy olyan koncepciót alkossunk, melyen még könnyű változtatni, mivel nincs minden műszaki megoldás az utolsó csavarig kidolgozva, minden cserje helye és darabszáma kitalálva, de már látszik rajta a kert arculata.

​A KIVITELI TERV
Ha nem elég csak az ötlet, meg is szeretnéd valósítani, fontosak számodra a részletek (mert fontosak!), szeretnéd, ha minden stimmelne, minden összhangban lenne, a növények, a burkolatok, a berendezés, jól működne az öntözrendszer. Ha nem szeretnéd az egész építkezést magad lebonyolítani, tonnányi katalógust és szakkönyvet átrágni, csak hátradőlni
.

tartalma:
- Kertépítészeti terv: Ez a tervlap tartalmazza a kert egységeinek (játszóhely, kerti tó, sütögető, díszmedence, támfal) helyét, a burkolatok megjelölését, átnézeti alaprajz az egész kertről

- Tereprendezési terv: Ha a kertben jelentős szintkülönbség van, a tereprendezési terv tartalmazza a különböző szintek magasságait, a burkolatok víztelenítéséhez szükséges lejtéseket, a támfalakat és lépcsőket

- Növénykiültetési terv: A tervezett növények pontos fajtáját, helyét és darabszámát tartalmazza.

- Műszaki részletrajzok: Az épített elemek kivitelezéséhez szükséges tervek, metszetek

- Terepmetszetek: Ha a kert lejtése, szintezettsége szükségessé teszi terepmetszeteket készítünk, melyek segítenek a kivitelezés során a tereprendezési terv megértésében, valamint a földtömegszámításban.

- Kitűzési terv: A kert alaprajzának pontos méretezése

- Díszvilágítási terv

- Öntözőrendszer terve